Als zzp’er werken in de zorg

Werken in de zorg is geweldig. Doe jij dat met hart en ziel? En ontwikkel jij je graag als zelfstandig professional?

Sluit je aan bij Talent op Werk. Via ons ga je aan de slag in de ouderenzorg, de jeugdzorg of de gehandicaptenzorg. Dat doen we nét even anders. Daarom vragen we meer van je.

Wij maken de beste matches

Bij ons krijg je opdrachten die het best bij je passen. Opdrachten die niet alleen leuk zijn, maar ook uitdagend genoeg. Dát geeft voldoening. Met jouw ervaring, kennis en kunde maken wij de match. We zijn er niet alleen om de problemen van vandaag op te lossen. Daarom werken we het liefst met zzp’ers die een stempel achterlaten op een afdeling of team.

Help mee aan duurzaam minder verzuim

Zorgorganisaties kampen met structurele problemen. Wij helpen mee het verzuim blijvend terug te dringen. Dat vraagt iets van jou. Valt jou iets op aan de processen op een afdeling of in een team? Dan geef je je feedback, als de organisatie daar voor openstaat. Je kunt collega’s uitnodigen mee te doen aan onze intervisies. Ook geven we trainingen om steviger in het werk te staan, die je ook zelf kan volgen. Zo help je als zzp’er mee aan gezonde afdelingen, teams en organisaties. Aan goede zorg.

Onze specialismen

Ouderenzorg

  • Verzorgenden IG en helpenden
  • Direct inzetbaar
  • Door heel Nederland

Jeugdzorg

  • Begeleiders en persoonlijk begeleiders
  • Direct inzetbaar
  • Door heel Nederland

Gehandicaptenzorg

  • Begeleiders en persoonlijk begeleiders
  • Direct inzetbaar
  • Door heel Nederland

Wat wij van jou vragen

Heb jij de kennis en ervaring en kan jij je helemaal vinden in onze visie? Meld je aan als zelfstandig zorgprofessional. Dan bekijken wij of je past in ons team van zzp’ers. Wij vinden het belangrijk dat je snel je weg vindt op een locatie. Dat je soepel inspeelt op wensen en behoeften van de individuele cliënt. Dat je je kwetsbaar durft op te stellen. En je er niet voor terugdeinst om feedback te geven. Samen met je collega’s van Talent op Werk zorg je voor betekenisvolle momenten voor cliënten.

Werken aan jouw ontwikkeling (en een mooi cv)

Denken wij dat jij goed past in ons team? En dat jij kan helpen onze visie waar te maken? Dan nodigen we je uit voor een gesprek. Samen bekijken we of we enthousiast worden van elkaar. Is dat het geval? Welkom bij de community van Talent op Werk! Je krijgt uitdagende opdrachten. Je kunt rekenen op goede begeleiding en regelmatig een gesprekje. Tijdens intervisies leer je van collega’s. En met trainingen blijf je je ontwikkelen als professional. Zo bouw je een mooi cv op.

Veelgestelde vragen

Welke specifieke kwalificaties en ervaring zijn vereist om via Talent op Werk aan de slag te gaan in de zorg?

Als begeleider op de groep heb je minimaal een afgeronde MBO niveau 3 opleiding nodig. In sommige gevallen is een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 nodig, bijvoorbeeld bij een opdracht als persoonlijk begeleider. Voldoe je niet aan de eisen, maar heb je wel de nodige ervaring? Dan kan je je diploma alsnog behalen terwijl je werkt. Dit kan bij het Leerhuis van onze zusterorganisatie IWDZ.

Hoe zorgt Talent op Werk voor de beste match tussen mij en de zorgopdrachten?

We volgen een uitgebreid matchingsproces. Daarbij staan jouw ervaring, specialisatie en persoonlijke voorkeuren centraal. We stellen een gedetailleerd profiel op met jouw kwalificaties, ervaringen en interessegebieden. Zo selecteren we de opdrachten die het best aansluiten bij jouw vaardigheden en carrièredoelen.

Hoe wordt mijn werk-privé balans gewaarborgd bij het aannemen van opdrachten via Talent op Werk?

We bieden flexibele werkopties aan. Je kan daardoor zelf kiezen waar, wanneer en hoeveel je werkt. Zo kan je je werkuren aanpassen aan je persoonlijke levenssituatie voor een gezonde werk-privébalans. Wij erkennen het belang van flexibiliteit, vooral in de veeleisende zorgsector. Wij denken graag met je mee, neem gerust contact op met ons om hier verder over te sparren.

Wat gebeurt er als een match niet goed blijkt te zijn?

Wij vinden het belangrijk dat zowel jij als zorgprofessional als de zorgorganisatie tevreden is over de match. Voldoet een match toch niet aan de verwachtingen, dan moedigen we je aan om dit zo snel mogelijk aan ons terug te koppelen. We nemen deze feedback serieus en voeren een evaluatie uit om te bepalen of een herplaatsing nodig is.

Kan ik trainingen en intervisies bijwonen als ik ingeschreven sta bij Talent op Werk?

Zeker, alle ingeschreven zzp’ers hebben toegang tot een reeks trainingen en intervisies. We behandelen thema’s zoals professionele ontwikkeling, specifieke zorgvaardigheden en omgang met cliënten. We bieden regelmatig sessies aan, zodat jij voortdurend kunt groeien en leren in je vakgebied. Lees meer op de website van onze zusterorganisatie IWDZ.

Wat gebeurt er tijdens het intakegesprek en hoe bereid ik me voor?

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper ingaan op jouw ervaring, kwalificaties en wat je zoekt in opdrachten. Bereid je voor om te spreken over je professionele achtergrond, je specialismen en je verwachtingen van het werken met Talent op Werk. Dit gesprek helpt ons om een duidelijk beeld te krijgen van hoe we jou het beste ondersteunen.

Welke ondersteuning biedt Talent op Werk aan zzp’ers in termen van professionele ontwikkeling?

Bij ons kan je rekenen op uitgebreide ondersteuning gericht op professionele groei. Denk aan toegang tot trainingen, workshops en coaching die helpen bij het ontwikkelen van zowel harde als zachte vaardigheden. Ons doel is om je te helpen bij het ontwikkelen van een aantrekkelijk cv dat je professionele ervaringen en voortdurende ontwikkeling weerspiegelt. Via onze zusterorganisatie IWDZ Leerhuis kun je trainingen volgen, maar ook EVC-trajecten.
Lees meer op de website van IWDZ.

Hoe kan ik mijn ervaringen en successen delen met andere zzp’ers binnen het netwerk van Talent op Werk?

Dat kan via de pagina ‘Verhalen uit de zorg’ op de website van onze zusterorganisatie IWDZ. Hier kunnen zorgprofessionals hun verhalen delen. Met als doel andere professionals te inspireren om zichzelf blijvend te ontwikkelen. Of zij-instromers uit te nodigen in de zorg te komen werken.